Чочо Попйорданов поставя два рекорда в родното кино, ненадминати и до днесЧочо Попйорданов удря на камък с първите си опити като актьор, говорел твърде бързо

Чочо Попйорданов се е боксирал с Кубрат Пулев! Случката се е разиграла през 1999 година, когато 35-годишният тогава актьор се изправя в рекламен боксов мач срещу 18-годишния Пулев, който вече е юношески и младежки, а също и шампион при мъжете. Разбира се, уговорката е Кобрата, както вече наричат младият боксьор, да не промени физиономията на звездата в киното и театъра ни.

[caption id="attachment_429080" align="alignright" width="201"]Чочо Попйорданов Чочо Попйорданов[/caption]

Уговорка, която Пулев спазва. Това е един от по-малко известните факти за живота на актьора, който напусна нелепо този свят след падане на Боянските гробища на 6 май миналата година. Малко хора знаят и че Чочо Попйорданов е поставил два рекорда в българското кино, които няма изгледи да бъдат надминати скоро. Първият е фактът, че само докато завърши НАТФИЗ, звездата вече се е снимал в цели седем филма. Роли, благодарение на които гом обявяват за новия секссимвол в родното кино.

През 1994 година пък Чочо получава "Златна роза" на фестивала във Варна за най-добра мъжка роля за участието си в шест филма - римейкът на "Козия рог", "Граница", "Кладенецът", "Сезонът на канарчетата", "Вампири и таласъми" и "Онова нещо". И макар едва на 30 години, актьорът е обявен за "явление в българското кино".

Любопитното е, че първият му опит в актьорското поприще е силно обезкуражаващ. Звездата се явява още в девети клас на проби за участие в постановка. От целия си клас, само той е отхвърлен, тъй като говорел твърде бързо. Това обаче не отказало упорития тийнейджър, който веднага след завършването на гимназията се явил на първия кръг за прием в НАТФИЗ.

Където от притеснение изстрелва името си толкова набързо, че то прозвучава като Перно Пернов.

Комисията е готова да го отпише веднага, но Катя Зехирева му дава шанс да излезе от стаята, да се поуспокои и отново да пробва. Чочо Попйорданов успява да спази частично заръката й, тъй като при втория си опит успява да каже, че името му е Петър, но презимето Иванов отново прозвучава като Пернов. Въпреки или именно заради това комисията усеща, че в този младеж има нещо необикновено и го пуска нататък.

Останалото, както се казва, е история.