Никол Кидман е поредната жертва на суетата да изглежда добреНикол Кидман едва не загинала по време на снимките на "Мулен Руж"

Никол Кидман е поредната знаменитост, станала жертва на манията си да бъде слаба и да изглежда добре. Холивудската звезда сама призна, че едва не е загинала заради ролята си във филма "Мулен Руж". И по-точно заради желанието си да изглежда перфектно в образа на танцьорка на бурлеска.

[caption id="attachment_429009" align="alignright" width="219"]Никол Кидман Никол Кидман[/caption]

За тази цел актрисата трябвало да изглежда със съвършено мъничка талия. Незнайно защо обаче Никол Кидман си въобразила, че талията й не е достатъчно изящна. За да постигне така мечтаното от нея съвършено тънко кръстче, актрисата започнала да се пристяга с колан за всички снимки.

Заради силното стягане обаче, аксесоарът все повече затруднявал дишането й, заради което звездата се чувствала ужасно замаяна. В един момент, вследствие на замайването, Никол Кидман се спъва по време на снимките за една от сцените, пада и чупи ребро, признава самата тя, научиха от Hotarena.net.

При последвалия преглед било установено, че звездата е била буквално на косъм от смъртта, тъй като счупването е станало непосредствено до белия й дроб. Милиметър по-навътре и актрисата е щяла да загине, издава бившата съпруга на Том Круз.

Тя не крие, че в определен период се е била вманиачила да направи талията си невъзможните 45 сантиметра. Заради това се е стягала и с корсети и от не само покрай репетициите за нови роли.

Разтърсващото признание на актрисата идва по повод премиерата на новия й филм. Звездата се надява чрез примера си, който едва не е завършил фатално, да обърне на младите момичета и на колежките си повече внимание върху проблема със съвършената женска визия. И върху прекалените жертви, които дамите правят, за да изглеждат добре.