Реал Мадрид да принудени да променят емблемата си, станал техен символ в целия святРеал Мадрид продадоха символа си за пари, беснеят феновете

Реал Мадрид вече ще са с нова емблема. Кралският клуб ще промени част от логото си, с което отборът стана емблематичен в целия свят, освен с постоянните си звездни селекции. А причината за това е повече от прозаична - пари.

[caption id="attachment_428968" align="alignright" width="300"]Новото лого на Реал Мадрид Новото лого на Реал Мадрид[/caption]

Реал Мадрид са се навили да сменят част от логото си, в името на финансови постъпления, които са повече от солидни, издават източници от клуба. Кралският клуб ще премахне малкото кръстче, което стои над короната, намираща се точно над инициалите на клуба.

За радост на феновете на отбора, това ще се случи само в страните от мюсюлманския свят, където се изповядва ислямска религия. Това е било изричното условие на националната банка на Абу Даби, които сключиха рекламен договор с "белия балет"“

До подписването на контракта обаче се стигна едва след като от Реал Мадрид се съгласиха да махнат християнския кръст от върха на емблемата си. Понеже този символ обиждал мюсюлманите, научиха от sportal.bg. А след подписването на договора, банката на Абу Даби ще издава кредитни карти с логото на отбора.

И за тях се оказало неприемливо на него да има кръст. Това ще е само в мюсюлманския свят. В останалите страни от света логото на мадричани ще си бъде по стария начин - с кръста върху короната.

Решението на клуба обаче сериозно разгневи феновете. За които Реал Мадрид е не просто отбор, а символ. "Продажници, готови сте на всичко за пари", беснеят онлайн потребителите. "За следващия договор си спазарете и чалма", негодуват футболните фенове.