Лелка от детската градина стреснала близнаците Хасан и Ибрахим

Талантливите малки пианисти Хасан и Ибрахим, които се представиха блестящо на детската Евровизия, заекват заради неприятен спомен от преди няколко години. Това разкрива пред „България днес” техният баща Дениз Игнатов, който е готов на всичко, за да помогне на децата си да преодолеят този говорен дефект. „Хасан и Ибрахим бяха в детската градина, когато една от лелките там нещо им се е карала и те много тежко преживяха случката. Когато бяха на 5-6 годинки започнаха да заекват и оттогава проблемът си стои. Честно да ви кажа, не искам да си спомням много за тази случка, защото ми е болезнена рана и ми става тежко” – споделя още родителят на близнаците.

[caption id="attachment_428854" align="alignleft" width="300"]Хасан и Ибрахим Строга лелка наплашила близнаците в детската градина[/caption]

Че двамата братя заекват, си личи особено често, когато са притеснени. Затова им е по-лесно да общуват с музиката си и да блестят със своите виртуозни изпълнения на пианото. Години наред бащата отчаяно се опитва да помогне на Хасан и Ибрахим, но на моменти изпада в отчаяние от българската система на здравеопазване. „Водил съм ги на десетки лекари, но нито един от тях не успя да им помогне. В Шумен сме обиколили много места, но сякаш не подходиха сериозно към проблема им и той така си остана във времето” – споделя с болка бащата. По негови думи 10-годишните момчета имат нужда от наистина добри логопеди, които да им обърнат внимание и да работят с тях за оправянето на говорния дефект. Проблеми със здравето на един от братята имаше само преди няколко дни. Ибрахим се почувствал зле на поредното тържество, организирано в тяхна чест. По време на посрещането им в родното училище на момчето му прилошало. То пребледняло и се наложило да го изведат на чист въздух. Въпреки всички перипетии бащата на талантливите деца вярва, че те ще постигнат още много успехи с името на страната ни и ще продължават да радват българския народ, както го направиха със завоюването си на второ място заедно с Крисия в Малта.