Виктория Петрова зарази колегите си в нюзрума с йога упражнения

Новинарите на bTV Виктория Петрова и Юксел Кадиев си имат нова страст.

Двамата луднаха по йогата. Запознати издават, че след като всички известни лица на медията са щури по сърфирането от няколко години насам, новата им страст се оказала йогата. Именно с нея борят стреса от напрегнатото журналистическо ежедневие. Твърди се, че виновна за новото хоби в нюзрума е Викротия Петрова. Оказва се, че екранната партньорка на Юксел Кадриев е всестранно развита личност. Освен, че редовно ходи на фитнес тренировки и разхожда кучето си Бетенкорт, тя практикува и йога. Виктория Петрова научила йога техниката по време на двете си посещения в Китай. Нещо повече, тя дори успяла да научи сложния им език.

[caption id="attachment_428818" align="alignright" width="300"]Виктория Петрова зарази колегите си в нюзрума с йога упражнения Виктория Петрова зарази колегите си в нюзрума с йога упражнения[/caption]

В Китай Виктория Петрова редовно посещавала уроците на местен гуру в йогата. Техниките му били доста по-различни от индийските, но пък за сметка на това борили стреса много ефективно, а и били подходящи да се практикуват както у дома, така и в офиса. Виктория Петрова споделя, че йогата е тази, която й помага да преодолее успешно егото си и да бъде това, което е всъщност. Новинарката е щастлива, че е успяла да намери начин за „енергийна закуска” и определя усещането като сякаш тръгва на път с автомобила си, без да е заредила гориво.

Двамата с Юксел Кадриев установили, че йогата им помага да се справят по-добре с работата, а освен това прочиствала паметта и гласовете им. От няколко месеца насам екранната двойка прави по три специфични упражнения за горната част на тялото, преди лампичката на камерата да светне червено и да бъде даден стартът на новинарската емисия. По тази практика вече са се запалили и останалите колеги на Виктория Петрова и Юксел Кадриев. Напоследък колегите от нюзрума дори се замисляли да си организират общи тренировки няколко пъти седмично. Юксел Кадриев пък е безкрайно щастлив, че с помощта на йогата е успял да пребори болките в гръбнака, които преди време го изкараха извън строя и отсъства доста дълго време от ефира, пише pik.bg.