Владимир Путин получава подкрепа от световни знаменитостиВладимир Путин получи напълно неочаквана подкрепа

Владимир Путин получи неочаквана подкрепа. Докато държавният глава на Русия е в основата на ожесточени дебати в целия свят, той самият получи неочаквано рамо по отношения на личността си. И то не от кого да е, а от холивудската звезда Мики Рурк.

[caption id="attachment_428794" align="alignright" width="300"]Тениската с Владимир Путин Тениската с Владимир Путин[/caption]

Актьорът, който е и професионален боксьор, не скри, че уважава изключително много президента, когото познава лично. Лошото момче на Холивуд няколко пъти изтъкна познанството си с руския държавен глава, когото окачестви като "голям пич".

Звездата от "Кечистът" разкри, че с Владимир Путин си допадат доста. "Той е отличен мъж", категоричен е актьорът. Тъй като се определя като фен на президента, Мики Рурк дори си е купил тениска с неговия лик, за да покаже подкрепата си, видяха от vsekiden.com.

Прекалено явната му подкрепа за президента на Русия обаче му изигра лоша шега. Тениската му с лика на Владимир Путин изобщо не се хареса на САЩ, които, както знаете, не одобряват политиката на руския държавен глава. Действията на актьора пък накараха дори Държавния департамент на САЩ да се произнесе по казуса, който, според тях, е неприемлив.

Висшите чиновници на страната посъветваха актьора да си гледа кариерата и да не се намесва в политическите въпроси, които не са му в компетенциите. Самата звезда пък пристигна в Русия за срещата си с Елиът Сиймур. Както знаете, Мики Рурк се преориентира отново към бокса след като успя да направи зашеметяваща кариера и в света на киното. След което обаче затъна в проблеми с наркотиците, от което се възстановяваше дълги години.