Тодор Кръндев не е болен от ебола, а от малария

Излязоха неподозирани факти за сънародника ни Тодор Кръндев, за когото първоначално бе съобщено, че е „болен” от ебола.

Оказа се, че Кръндев не е заразен с бича на новия век – ебола, а е болен от малария, пише „24 часа”. След като се върна от Сиера Леоне, той бе настанен в болница. Според неофициално потвърдена информация, Кръндев е бил част от геологическия екип, който е проучвал наличието на диаманти в района, който е на концесия. Половинката на Кръндев разкрива, че е консултант на фирми в Африка. Тя помоли за спокойствие поне за времето, в което съпругът й се възстановява.

[caption id="attachment_428666" align="alignright" width="300"]Тодор Кръндев не е болен от ебола, а от малария Тодор Кръндев не е болен от ебола, а от малария[/caption]

В геологическите среди се носи мълвата за българи, бродещи из Африка в търсене на скъпоценности. Този факт обаче не е широко афиширан, тъй като самите търсачи го пазят ревниво. Познати на Тодор Кръндев разказват, че той също е пътешественик и обича авантюрите. До неотдавна той е работил като главен инспектор в отдел „Контрол” в дирекцията “Природни ресурси и концесии” на Министерството на икономиката и енергетиката. В профила си в социалната мрежа Фейсбук, Кръндев е отбелязал, че е завършил специалност „Въгледобив” в минно-геоложкия университет “Св. Иван Рилски”.

Тодор Кръндев, за когото първоначално имаше съмнения, че е болен от ебола, е известен от зората на демокрацията. Именно той е бил собственик на първото лицензирано обменно бюро в България, което е открито през май 1991 година. След това се заема със застрахователен бизнес – има няколко застрахователни компании, които не успяват да съберат необходимия капитал при лицензирането им през 1999 година. Бизнесначинанията на Тодор Кръндев стават причина столичен вестник да го определи като вторият по богатство българин след Илия Павлов през 1994 година. Самият Кръндев обаче твърди, че това са абсолютни измишльотини, пише pik.bg.

Междувременно стана ясно, че здравното министерство е раздало защитни облекла срещу ебола на лекарите в страната.