Кобрата ще даде първата си пресконференция след завръщането си в България

Кубрат Пулев-Кобрата ще разкрие плановете си днес.

Кобрата ще даде първата си официална пресконференция след завръщането си в България след титаничния сблъсък със световния шампион в тежка категория – Владимир Кличко. Срещата на Кобрата с медиите ще стартира в 13.30 ч. в „Грандхотел София”. На нея ще присъства и промоутърът му – боксьора Кале Зауерланд.

[caption id="attachment_428662" align="alignright" width="300"]Кобрата ще даде първата си пресконференция след завръщането си в България Кобрата ще даде първата си пресконференция след завръщането си в България[/caption]

От днес промоутърите и мениджърите на Кобрата от компанията „Зауерланд” стартират преговорите за нов договор с българина. Настоящият договор на Кобрата изтича на 31 декември. Запознати припомнят, че българският боксьор подписа договор с немците през 2009 година. През петте години кариерата му бе движена от компанията „Зауерланд”, с която Кобрата достигна до така мечтания сблъсък за световната титла с украинеца Владимир Кличко. Въпреки, че Кобрата изгуби титаничния сблъсък, немската компания е заинтересована да продължи сътрудничеството си с него. Лично един от шефовете на компанията – Кале Зауерланд ще коментира условията по новия договор. Промоутърът и Кобрата се сближиха покрай двубоя му с Владимир Кличко. Зауерланд дори постна снимка в Туитър, на която са заедно с българския боксьор и хапват пържола.

Българинът успя да удиви боксовите специалисти, предвид тежестта на удара, който отнесе от Владимир Кличко. Специалисти посочват, че според изчисленията крошето, с което Кличко е ударил Кобрата е със сила 450 килограма. Те са удивени от способността му да понесе такъв тежък удар. Припомняме, че Кобрата получи тежкото кроше в третия рунд. Боксовите специалисти не намират обяснение за огромната устойчивост на Кобрата, пише „Билд”. Българският боксьор е един от малкото, които биха могли да се задържат на крака след такъв тежък удар. Той бе повален на земята едва след като украинецът го удари н брадата с лакът. Незнайно защо този факт остана незабелязан от съдията, пише pik.bg.

Кобрата успя да предизвика противоречиви мнения сред българското общество след като изгуби двубоя с Кличко, но пък в същото време успя да обедини по-голямата част от българското общество.