Година и половина затвор грози Лео Меси

Четирикратният носител на „Златната топка” и аржентински нападател на Барселона (Испания) Лео Меси (Лионел Меси) ще лежи в затвора.

Носителят на наградата за най-добър футболист в света Лео Меси може да влезе зад решетките за срок от година и половина заради проблеми с данъчните власти, отбелязва британската преса. При все, че аржентинецът доплати 5.2 милиона евро на данъчните власти, той все още остава следствен, отбелязва „Гардиън”. Макар Лео Меси да не е единственият, който се намира в подобна ситуация, при него положението е доста по-сериозно. Докато останалите спортисти са решили този проблем с данъчните власти по административен път, Лео Меси е единственият, който като добавка към тези проблеми има дело и в съда.

[caption id="attachment_428542" align="alignright" width="300"]Година и половина затвор грози Лео Меси Година и половина затвор грози Лео Меси[/caption]

„Обзървър” отбелязва, че спортисти като Шави, Рафа Надал, Икер Касияс и други са избегнали опасността от влизане зад решетките, то шансовете Лео Меси да попадне в затвора са доста големи. Източник, близък до Лео Меси отбелязва, че футболистът е много сърдит на Испания и възнамерява да напусне. Междувременно стана ясно, че английският Манчестър Сити възнамерява да привлече нападателя на Барселона през лятото на 2015 година. Британският всекидневник „Дейли мейл” пише, че преди няколко Лео Меси е посочил в интервю, че не изключва възможността да напусне Барселона. Това му изявление породи редица слухове.

Според информацията поместена на страниците на „Дейли мейл”, собствениците на Манчестър Сити са изразили готовност да заплатят зашеметяващата сума от 200 милиона английски лири за трансфера на Лео Меси. Освен това „гражданите” са готови да плащат завидна сума на 27-годишния футболист. Става въпрос за „скромната” сума от 500 хиляди лири, които Лео Меси ще получава като (забележете!) седмична заплата, пише pik.bg като цитира информация на БТА. Предвид създалата се ситуация около футболиста обаче, никой не се наема да прогнозира дали ще бъде вкаран зад решетките или ще успее да излезе сух от водата.