Всичко, което не знаем за Георги Бенчев и живота му!

Георги Бенчев е един от най-колоритните участници в шоуто „Х фактор”. Въпреки че роден в полите на Витоша, в софийския квартал той изкарал седем години на село. Когато още бил на четиридесет дни и роднини, и приятели се черпели у дома на родителите му, ги залюляло земетресението в Свищов през 1977 година.

Майка му е по професия акушерка, а бащата икономист. Заминават в монтанското село, по едно постановление за млади семейства, да живеят в по-безлюдни региони и там Георги Бенчев и по-малката му сестра изживяват прекрасните си първи години от детството. Там тича на воля по поляните, лови риба, щурее и расте на чист въздух и на свобода.

[caption id="attachment_428467" align="alignright" width="300"]Георги Бенчев Георги Бенчев не иска да се бори за първото място в шоуто, музиката му е хоби[/caption]

След това обаче родителите им решават, че децата им трябва да учат в по-престижни училища и да имат солидно образование. Георги Бенчев е подкокоросан от един съученик в първи клас да запали цигара. Леля му го хваща на местопрестъплението, но родителите му го наказват по друг начин. Те не му се карат, нито бият, а една сутрин му поднасят кафе и го подканват да запали цигара. И съобщават, че след като е голям баща му ще му намери работа. След това всяка вечер майка му носи лакомство на сестра му, а на него кутия цигари. Георги се разплаква и оттогава не слага цигара в устата си повече.

Баба му му подарява първия акордеон, майка му касета на любимата му и до днес група „Металика”.

Бенчев е благодарен, че родителите им винаги са ги подкрепяли не са отказвали да се занимават с това, което искат. Участва в първата рок банда, която учителката му сформирала още в основното училище. Приет е в техникум по текстил в любимата специалност-автоматизация на производството. В средното училище сформират първата си рок банда и са канени от различни училища, за да изнасят концерти. След година и половина в казармата прави студио, в което да репетират групи,идвали и известни, но заради съседите го затварят. Участва в академичен хор „Ангел Манолов”, с който обикаля Европа.

Мисли да продължи в консерваторията, но иска музиката да му е любов, а не професия. След пет години разбира, че в хора няма развитие и го напуска. Но там среща жената на живота си. С Весела, която е юрист са от десет години и сега преди рождения си ден на 28-и януари очакват първата си рожба.

От няколко години е диджей в няколко заведения, прави и частни караоке партита. Има и собствена компютърна фирма.

Няколко години пее в заведение в Студентския град, където се учи да се изявява пред публика и да придобие вокални умения. Жена му го подтиква да участва в „Х фактор”. За себе си е наясно, че не иска да е победител на формата. Знае, че гласа му е бас –баритон и не се вписва в поп банди, но е убеден, че има специфичен тембър на гласа. Георги Бенчев обича това, което върши и е доволен, че хората го разпознават и на улицата.