Непростима злоба към Крисия, Хасан и Ибрахим!

Крисия, Хасан и Ибрахим Игнатови били спъвани от пътя им към славата. Докато второто място в детската Евровизия и песента на талантливите Крисия и виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим изстреля България на върха, по родните градове дарованията били спъвани от злоба и завист.

Бащата и майката на близнаците разкираха изключително грозни неща за ръководството на средно общообразователно училище „Сава Доброплодни” в Шумен, където учат двамата братя. Някои от преподавателите заключвали стаята, където било пианото и не давали на децата да се упражняват. Те дори сменили бравата на кабинета. Това се случвало преди Хасан и Ибрахим да участват в престижни национални и международни конкурси. Същото станало и преди близнаците пианисти да отлетят за детската Евровизия в Малта.

[caption id="attachment_428375" align="alignright" width="300"]Крисия Крисия, Хасан и Ибрахим се сблъскаха със завистта още в ранна възраст[/caption]

Това амбицирало родителите на двамата пианисти и те им купили едно пиано. Другото им било подарък от професорка, омагьосана от таланта на близнаците, която вече е покойница. Това родителите на Хасан и Ибрахим определят като помощ отгоре. Но ако нещо трябва да се случи, то става. Затова въпреки пречките, близнаците заминаха за престижния конкурс в Малта и спечелиха, като акомпанираха на ангелогласната Крисия и песента им „Планетата на децата”.

Родителите са запазили горчилката за себе си и не искат да споменат имената на учителите, които са се гаврили с децата им. Те твърдят, че са го направили от злоба и завист, тъй като не са се класирали техни възпитаници от музикалните паралелки.

Но нещата се обърнали на сто и осемдесет градуса, след като близнаците се върнали в родния си град като победители. Единодушно местния парламент им връчил престижната награда „Златната значка”. Но не получили дори и устна похвала от управата в Каолиново, където братята пианисти са родени и израснали. Причината според местни партийни структури е, че бащата бил опонент за стола на сегашния градоначалник. И тъй като той не може да прости на бащата, е пренесъл злобата си върху кадърните си деца.