Патриотичният фронт е на път да се разцепи заради казусаПатриотичният фронт се разпада, поставя в рискова ситуация кабинета

Патриотичният фронт се разпада заради Орхан Исмаилов. Коалицията между двете патриотични партии - НФСБ и ВМРО е на път да се разцепи заради казуса и решението на Бойко Борисов, свързано с него. Това разкри Валери Симеонов, лидерът на НФСБ.

[caption id="attachment_428365" align="alignleft" width="300"]Патриотичният фронт на път да се разцепи Патриотичният фронт на път да се разцепи[/caption]

Пред чакащите го в кулоарите на Народното събрание журналисти той коментира, че е напълно възможно партията му и ВМРО да се разцепят заради различните си позиции по отношение на случващото се. От думите му става ясно, че той не изключва възможността разделението да се случи, тъй като все пак става въпрос за две отделни партии с различни виждания за управлението.

Ако това се случи, единствено бъдещето ще покаже по какъв начин ще продължат работата си в Парламента ВМРО и НФСБ. И дали раздорът между тях няма да се отрази на самото правителство, което и без това се крепи на много тънка подкрепа.

Въпреки това Симеонов изтъкна, че подобно развитие на нещата не е никак желателно, но е напълно реално. Припомняме ви, че тази сряда той, заедно с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, бяха на среща с премиера Бойко Борисов, за да обсъдят позициите си по отношение на назначението на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната. Симеонов е категоричен, че пълно единомислие и мнозинство по който и да е въпрос не може да бъде постигнато, предават от БЛИЦ.

"Това е нормално, ГЕРБ на моменти получават подкрепа дори и от ДПС и България без цензура, които са им сред основните опоненти", обясни лидерът на НФСБ.