Най-богатият българин Васил Божков-Черепа прибра залозите на хиляди българи

Хазартният бос Васил Божков-Черепа, спряган за най-богатият човек в България, е най-големият печеливш от загубата на Кубрат Пулев срещу световния шампион Кличко. Милионерът спечелил още 6 милионе лева от масови залози на хиляди ентусиазирани българи, че Кобрата ще победи украинеца – признават пред „Уикенд” служители от букмейкърската компания „Еврофутбол”, собственост на Черепа. Седмица преди дългоочаквания боксов мач родната хазартна фирма пусна специални залози за сблъсъка между Кличко и Кубрат Пулев.

[caption id="attachment_428273" align="alignleft" width="300"]Васил Божков се облажи от загубата на Пулев Васил Божков се облажи от загубата на Пулев[/caption]

Шансовете на Кобрата буха оценени на 1:5 – тоест за всеки заложен лев прибираш пет, при победа на българина – отбелязва изданието. Ставката за победа на фаворита Кличко бе твърдо фиксирана на 1 към 1,20, което означаваше, че на всеки заложени 10 лева се печелят 12 при победа на украинеца. Подведени по високия коефициент за Кобрата, десетки хиляди български ентусиасти масово залагаха за успеха на българина, което за съжаление не се случи. „Благодарение на медиите бе създадена истерия около Кубрат Пулев и мнозина успяха да се заблудят, че победата на българина му е в кърпа вързана. Общата заложена сума в букмейкърската къща на Васил Божков била в размер на около 5 милиона лева. Според запознати над 95 процента от залозите са били за победа на българския претендент. Имало хора които залагали по 10 лв, но и такива, чиито залози достигали до 20 хиляди за успех на Кобрата. Най-много приходи били събрани от дребните залози – суми между 20 и 100 лев за победа на българина. И докато Васил Божков се радва на печалбата си, радикални поддръжници на българския боксьор лансираха куп абсурдни теории за победата на Кличко, включително и тази, че в ръкавиците му имало метални шини. Другата конспирация е, че преди двубоят украинецът е бил с допинг и затова не е минал през редовните проби. В крайна сметка Кубрат Пулев призна победата на противника си, но продължи да твърди, че той не печели уважението му.