Димитър Бербатов прави щедър жест за близнаците Хасан и Ибрахим, репетирали за Евровизия на раздрънкани пиана

Фондацията на Димитър Бербатов започна кампания за събиране на средства, с които да бъде купен марков роял на талантливите пианисти Хасан и Ибрахим, които заедно с Крисия достойно представиха България на детската Евровизия, като заеха второто място в конкурса след Италия – научаваме от страниците на „България днес”.

„Децата ми вече са стигнали на световно ниво и имат нужда от инструмент на подобаващо ниво. Вкъщи имаме две пиана, които са счупени и постоянно ги ремонтираме. Децата направо се изтормозиха” – разкрива пред изданието бащата на близнаците Дениз Игнатов. Той призна, че точно на раздрънканите пиана Хасан и Ибрахим са се подготвяли за участието си в Евровизия. „Не може да имаш счупена кола и с нея да се състезаваш във Формула 1. Въпреки условията децата успяха да се преборят за голям успех и победа” – добави още бащата на талантливите музиканти.

[caption id="attachment_428212" align="alignright" width="248"]Димитър Бербатов Димитър Бербатов с огромен жест към талантливите Хасан и Ибрахим[/caption]

По негова информация новият роял ще струва между 15 000 и 22 000 лева, като точната цена ще зависи от марката на инструмента.

Фондацията на Димитър Бербатов призова в дарителската кампания да се включат и институциите, които в момента оказват внимание на децата. Най-малко 25 хил. лв. са необходими, за да бъдат закупени инструменти на Хасан и Ибрахим, както и на други две изявени деца от фондацията – Десислава Карагьозова и Георги Димитров.

„Хасан и Ибрахим са в такава ситуация, че не се нуждаят от бонбони и книжки, а от добър музикален инструмент, който да не издава фалшиви тонове. Мисля, че дадоха много за страната, помогнаха за общото ни обединение и всеки вече знае с какво се занимават” – добави родителят на близнаците.

„Надявам се, че ще има хора, които ще помогнат, те просто трябва да звъннат на телефоните във фондацията на Димитър Бербатов и оттам ще ги насочат” – дава напътствия бащата.