Димитър Дъбов отказа оферта на председателя на БСП Михаил Миков

Странни маневри се извършват в централата на БСП на „Позитано” 20.

Димитър Дъбов е отказал категорично предложението на председателя на БСП – Михаил Миков, да стане член на НПЩ (Националния предизборен щаб). Това стана ясно от думите на самия Димитър Дъбов пред Информационна агенция „ПИК”. Преди десетина дни по време на заседанието на НС (Националния съвет) на БСП, Миков е предложил зам.-председателите на партията – Димитър Дъбов и Евгений Узунов да бъдат отстранени от този пост и да станат част от Националния предизборен щаб. Предложението на председателя на БСП получи одобрение от пленума.

[caption id="attachment_428026" align="alignright" width="300"]Димитър Дъбов отказа оферта на председателя на БСП Михаил Миков Димитър Дъбов отказа оферта на председателя на БСП Михаил Миков[/caption]

Запознати посочват, че всъщност Евгений Узунов си остава на поста, тъй като и преди това е бил зам.-председател на въпросния предизборен щаб. Димитър Дъбов обаче категорично е отказал да се възползва от предложението на председателя на БСП. Той отказал новата партийна длъжност чрез SMS. При все, че Димитър Дъбов не присъствал на пленума, той бил уведомен за предложението чрез телефонно обаждане. Малко след като научил за офертата, изпратил съобщение на мобилния телефон на председателя на БСП Михаил Миков, с което го уведомил, че не приема новия пост.

На този етап Димитър Дъбов категорично отказва да прави подробни коментари. Той отказва да отговори и на въпроса дали е огорчен от лидера на БСП Михаил Миков. Единственото, което коментира по този въпрос е, че категорично е отказал да приеме предложеното му партийно място поради лични причини. Какви са обаче тези лични причини за момента остава тайна. Междувременно стана ясно, че червеното острие Мая Манолова възнамерява да направи вътрешнопартиен референдум за бъдещите реформи в БСП. Идеята бе съобщена от самата Мая Манолова пред „Стандарт”. Тя уточнява пред медията, че основната идея е да бъдат предизвикани дебати по места и в тематичните дискусионни клубове на БСП за спешните реформи, които трябва да бъдат извършени в партията. Червената фурия категорично отхвърли мълвата, че референдумът ще бъде насочен срещу председателя на БСП Михаил Миков, пише pik.bg.