Синът на самозапалилата се Лидия Петрова не се отдели от ковчега на майка сиБлизките на Лидия Петрова до последно пазили в тайна от сина й страшната новина

Лидия Петрова беше погребана в бял ковчег на гробищата в родното й място Нови Искър. Жената, която сама сложи край на живота си, като се самозапали пред президентството, беше изпратена в последния си път от най-близките си роднини и приятели вчера.

[caption id="attachment_427696" align="alignright" width="300"]Погребаха Лидия Петрова в бял ковчег Погребаха Лидия Петрова в бял ковчег[/caption]

Неотлъчно до ковчега й беше 11-годишния й син, който не се отдели от майка си по време на цялото опело. До разплаканото момче беше баща му - бившият съпруг на Лидия Петрова Красимир, който се мъчеше да успокои, до колкото е възможно, детето.

Близки на самозапалилата се фотографка разкрива, че до последно са пазили в тайна от сина й какво се е случило с майка му. Снежана Петрова, майката на Лидия, разкри, че на всички им е изключително трудно да се справят с мъката от случилото се с нея. И с тежкото й, неочаквано решение.

Заради факта, че жената сама е сложила край на живота си, от църквата не допуснаха опелото й да бъде извършено в църква. Свещеникът отслужи единствено заупокойна молитва на гроба й в квартал Кумарица в Нови Искър, видяха от "168 часа".

Близките на фотографката категорично отхвърлиха твърденията, че от общината са помогнали с разходите за погребението й, които са възлезли на около 1000 лева. "Не сме социално слаби, за да се налага някой друг да плаща", категорични са опечалените близки.

На гробищата в Нови Искър се събра малка група хора, които шепнешком обсъждаха трагедията с Лидия Петрова и причините, които са я накарали да вземе тежкото решение да сложи край на живота си по такъв жесток начин.