Няма ни вест, ни кост от Ангел Христов от Братя Галеви

Дупнишкият бизнесмен Ангел Христов, по-известен като единия от Братя Галеви заради бандитското си съдружие с кумеца си Пламен Галев, вече не е между живите – разкрива „Уикенд”. Този опасен слух се разпространява в Дупница от няколко дни насам, а мълвата се подхранва от близките на укрилия се от правосъдието гологлав гангстер – отбелязва изданието. Сериозно уплашена за съдбата на мъжа си е съпругата на Ангел Христов – Красимира, разкрива източник на изданието от Дупница. През последния месец жената на брат Галев с притеснение разпитвала негови бивши охранители и сподвижници дали са наясно с местонахождението на съпруга й. Същото правел и бащата на Геле – бай Христо, който е сериозно закъсал със здравето.

[caption id="attachment_427296" align="alignleft" width="300"]Братя Галеви Ангел Христов (вдясно) и съдружника му Пламен Галев[/caption]

„Върви мълва, че единият от Братя Галеви – Ангел, е ликвидиран в Дубай още през лятото от наемни убийци. Никой нищо не казва, но в Дупница се говори усилено, че „братята” са се изпокарали след бягството си и всеки е поел по своя път. Чувал съм, че скандалът между двамата е заради 40 млн. евро, които са се изпарили. Пламен Галев задигнал парите от общи офшорни фирми и след това поръчал да ликвидират Геле... Не ме цитирайте, защото животът ми е скъп” – хвърля бомбата пред изданието бивш бодигард на дупнишките феодали. Според информатори на изданието, който е по-близък с Ангел Христов, разривът между Братя Галеви започнал в началото на годината, когато двамата все още се укривали заедно в ЮАР. Тарторът Пламен Галев отказал да финансира редица бизнес начинания на Ангел Христов и у последния се породили съмнения, че партньорът му е сложил ръка върху общите бандитски финанси. Когато Ангел Христов поискал парите да бъдат разделени по равно, той получил известна сума, с която отишъл в Дубай за среща с Таки. Там обаче го очаквала неприятна изненада – ченгета в емирството го арестували, тъй като Ангел Христов е издирван с червена бюлетина от Интерпол. „Геле прекарал 3 дни в ареста, а българските служби били уведомени за задържането му. Впоследствие обаче Таки се намесил и издействал освобождаването му. След това Христов имаше подозрения, че е предаден на ченгетата от Пламен Галев, който все още е действащ сътрудник на българските служби за сигурност. Според горещия слух в Дупница ангел Христов е бил ликвидиран през лятото, след като настоявал да получи парите си от своя съдружник в мафиотските си дела. Братя Галеви офейкаха от България през май 2012 г., само дни преди да бъдат осъдена на по 5 години затвор като тартори на престъпна организация, налагала повсеместен рекет на бизнесмени в Дупница и региона – припомня изданието.