Лидия Петрова се занимавала с деца, била в добро настроение във фаталната сутринЛидия Петрова е работела като фотограф за вестник "Дневен Труд"

Лидия Петрова с нищо не показвала, че има намерение да се запали показно пред сградата на президентството. Това разкри съпругът на фотографката, който все още се намира в шок от случилото се. Мъжът пристигнал в "Пирогов" буквално минути, след като му се обадили с ужасната новина за случилото се със съпругата му.

[caption id="attachment_426879" align="alignright" width="300"]Лидия Петрова по нищо не показвала, че мисли да се запали Лидия Петрова по нищо не показвала, че мисли да се запали[/caption]

Именно той разкри, че в последните седмици жена му не е била в много стабилно психическо състояние. Лидия Петрова ту се е смеела истерично без причина, ту изпадала в депресивни състояния и не спирала да плаче. Основната причина за безпокойството на жената било бъдещето на сина на двойката, който е на 11 години. Фотографката се притеснявала, че детето й няма да се успее да се реализира в България, заради случващото се в страната ни и нестабилното положение, в което се намира държавата.

Във фаталното днешно утро обаче Лидия Петрова демонстрирала добро настроение и разположение на духа. Фотографката, която е работила и за вестник "Дневен Труд", дори поздравила приятелите си във Фейсбук с утрото. Поведението й с нищо не показвало какви са намеренията й за по-късно. Самата Лидия Петрова е от Нови Искър, където дори организирала фотографски пленер за деца през миналата година.

Все още не е ясна каква е причината, довела фотографката до крайното решение. Според очевидците на трагедията най-вероятно хаоса, в който се намира страна ни, а също и нищетата, в която живеят българите, са довели Лидия до отчаяние, предават от vsekiden.com.

Припомняме ви, че Лидия Петрова се самозапали малко по-рано тази вече само не метри от сградата на президентството.