Слободан Милошевич не е криел никакви милиарди в Русия, категорична е вдовицата муМира Маркович, вдовицата на Слободан Милошевич, живее с 950 лева пенсия

Вдовицата на покойния сръбски лидер Слободан Милошевич се покри в Москва. Още преди няколко години Мира Маркович е решила да напусне родната Сърбия и да изживее старините си в руската столица. Това заяви самата тя след като беше потърсена за коментар по повод твърденията, че Европейският съюз е размразил сметките на покойния й съпруг, а също и тези на семейството му, както и на най-близките му сътрудници.

[caption id="attachment_426701" align="alignright" width="300"]Вдовицата на Слободан Милошевич Вдовицата на Слободан Милошевич[/caption]

Помолени за коментар, представителите на Съюза в Белград заявиха, че не са запознати със случващото се и не знаят дали Слободан Милошевич е притежавал сметки за милиони, както се твърди, а също и имоти в различни държави в Европа. Заради появилите се спекулации Мира Маркович също се видя принудена да изкаже гласно своята гледна точка.

Вдовицата на бившия сръбски лидер е категорична, че нито тя, нито покойният й мъж, още по-малко пък децата им имат каквато и да е собственост в Европейския съюз. Приказките за скътани в сметки милиарди също са абсолютни безсмислици, категорична е Маркович. Тя заяви, че от години живее в Москва, където получва и пенсията си, която е в размер на 58 хиляди динара, което е приблизително около 950 лева.

Думите й са отговор на обвиненията на един от най-известните сръбски адвокати Боривойе Борович, че семейството на Слободан Милошевич е изнесло около 14 милиарда долара в Русия, разкриват от vsekiden.com.

Припомняме ви, че Слободан Милошевич беше начело на Сърбия и Югославия в периода от 1990 до 2000 година, когато е принуден да се оттегли. Шест години по-късно, през 2006 година, бившият лидер умира в ареста в Хага.