Захари Паунов е престоял мъртъв в колата си 12 дена, докато бъде откритТри са версиите за смъртта на Захари Паунов

Захари Паунов може да е загинал заради пътен джигит. Това е една от версиите, по които работят разследващите инцидента, при който режисьорът загуби живота си. Според Георги Костов, полицай номер 1 на Бургас, версията с чужда намеса е най-малко вероятна, но въпреки това все още не е изключена напълно. Полицаите смятат, че има шанс колата на Захари Паунов да е била засечена на пътя от неизвестен джигит, заради който режисьорът е трябвало да предприеме рязка маневра, за да избегне директен сблъсък.

[caption id="attachment_426620" align="alignright" width="300"]Захари Паунов Захари Паунов[/caption]

Вследствие на това автомобилът му излязъл извън пътя и паднал в дерето край Каблешково, където се ударил в дърво. Това обаче е само една от версиите за инцидента. Другата възможност е режисьорът да е получил инфаркт, докато е шофирал и да е загубил управлението над колата си. Тепърва аутопсията ще установи каква е причината за смъртта.

Има възможност и автомобилът на режисьора да е имал някаква авария, която не му е позволила да овладее управлението му. Фактът, че Захари Паунов е бил махмурлия от предната вечер, също допълнително усложнил ситуацията и не му позволил да реагира адекватно. Припомняме ви, че само ден преди да изчезне Захари Паунов е бил на фестивала "Златна роза", който се провежда във Варна и на който лентата му "Омбре" получи награда за актьорска игра.

Това се е случило на 17 октомври, а на 18 сутринта режисьорът тръгва за София. От тогава до днес следите му се губеха, а от МВР го обявиха за издирване, припомнят от vsekiden.com. 12 дена по-късно тялото му беше открито в дере край Каблешково.