Методи Андреев не приема коалиция с никой друг, освен с Реформаторския блокМетоди Андреев е убеден, че ако Реформаторите откажат да се коалират с ГЕРБ, бягат от отговорност

Методи Андреев е скептичен, че ГЕРБ ще успеят да съставят правителство в рамките на мандата си. Според него най-удачният вариант за бъдещ кабинет е той да бъде дясноцентристки с участието единствено на ГЕРБ и Реформаторския блок. Андреев, който е депутат от партията на Бойко Борисов, смята, че това е и желанието на избирателите. Които са дали гласа си на предсрочните избори именно, за да видят двете партии в коалиция.

[caption id="attachment_426536" align="alignright" width="300"]Методи Андреев Методи Андреев[/caption]

"Когато хората са гласували, те са очаквали именно това - да постигнат мнозинство чрез ГЕРБ и Реформаторския блок.", категоричен е Методи Андреев. И добавя, че би било предателство това да не се случи и избирателите да получат нещо, за което няма как да си дадат гласа. Като например правителство, подкрепено, макар и не явно, от ДПС.

Андреев е убеден, че ако ГЕРБ останат единствено с подкрепата на партията на Лютви Местан, трябва незабавно да се проведат нови избори. Тъй като подобен ход на събитията е изцяло в разрез с очакванията на избирателите на партията и най-вече в разрез с морала. В същото време депутатът коментира и поведението на Реформаторите, които все още не могат да дадат категоричен отговор ще подкрепят ли твърдо кабинет, оглавен от ГЕРБ или не.

Тези им действия Методи Андреев окачестви като бягане от отговорност и показват единствено, че Блокът не иска да бъде съставено дясноцентристко правителство, предават от vsekiden.com. Депутатът изтъкна още, че абсолютно никога не е ставало въпрос да се прави коалиция с Патриотичния фронт, въпреки появилите се за това спекулации.