Владимир Путин не е болен от рак, категорични са от МоскваКремъл обявиха официалното си становище за болестта на Владимир Путин

Владимир Путин не е болен от рак! Опровержението на новината, която разбуни духовете в целия свят в последните седмици, дойде лично то Кремъл. Дмитрий Песков, говорителят на Кремъл, малко по-рано днес е излязъл с официално изявление, в което категорично се отхвърлят появилите се в редица чужди медии съобщения, че руският президент е болен от рак и му остават броени години живот.

[caption id="attachment_426516" align="alignright" width="300"]Владимир Путин не е болен Владимир Путин не е болен[/caption]

"Всичко е наред!", категоричен е Песков, предават от онлайн медията tocka.com.mk. С това от Москва слагат точка на спекулациите, че държавният глава на Русия е на крачка от смъртта. Припомняме ви, че слуховете за мнимото заболяване на Владимир Путин се появиха първо в американската медия "Ню Йорк Поуст". Там за пръв път американски журналисти съобщиха, че руският държавен глава страда от тежка форма на рак, заради която му остават не повече от три години живот.

За което време президентът си бил поставил за цел да превърне Русия в непобедима световна сила. Според писанията на американците, целта му била да разшири максимално границите на Русия, по примера на Петър Велики и Сталин и точно това стои зад решението му руски войски да нахлуят в Украйна.

Новината беше бързо подхваната и разпространена от медиите в Европа. В Полша дори се появи информация, че Владимир Путин страда от рак на панкреаса, който е сред най-смъртоносните разновидности на болестта. И заради който се лекувал при възрастен лекар от бившата Източна Германия. С когото Путин се запознал още преди десетилетия, докато е работил към КГБ в Дрезден.