Ноември ще започне със затопляне и високи температуриНоември обещава слънце и температури до 20 градуса

Ноември започва с топло време. За радост на всички, които се оказаха неприятно изненадани от зимата, още първите дни на предпоследния месец на годината ще ни зарадват със слънце и доста по-високи температури. Облачността ще се разкъса и до средата на първите десет дена ще преобладава слънчево време, основно над планинските райони. В равнините в сутрешните часове все още ще има мъгли и температурите ще бъдат по-ниски.

[caption id="attachment_426400" align="alignright" width="300"]Ноември обещава топло време Ноември обещава топло време[/caption]

Между шести и десети ноември се очакват валежи, но времето ще продължи да бъде по-топло от обичайното за сезона. Едва в края на първото десетдневие температурите ще започнат леко да се понижават. След това обаче отново ще се повишат. През първите десет дена не се очакват валежи. Едва към 17-18-ти ноември се очаква увеличение на облачността, когато ще има нови валежи, но предимно от дъжд.

Единствено в Северна България и по по-високите места те ще преминават в сняг. Едва в края на последните десет дена от месеца се очаква по-сериозно застудяване като температурите чувствително ще се понижат. Валежите в почти цялата страна вече ще са от сняг, предават от "24 часа". Метеоролозите предвиждат, че средните температури за ноември ще бъдат около и малко над обичайните за месеца.

Валежите също ще са над нормата. Най-ниските температури през ноември ще бъдат между минус седем и минус два градуса, а най-високите - между 15 и 20, като те се очаква да бъдат измерени в южните части на страната.