Волен Сидеров оприличи срещата между партийните лидери на циркВолен Сидеров нарече лидера на ГЕРБ страхливец

Волен Сидеров отказа да подкрепи Бойко Борисов за министър-председател. Лидерът на Атака заяви, че категорично отказва да даде подкрепата си за лидера на ГЕРБ за още един мандат като премиер на страната. Причината за това са действията на Бойко Борисов по време на предишното управление на партията му, когато той отново беше начело на кабинета.

[caption id="attachment_426346" align="alignright" width="300"]Волен Сидеров категорично отказва да подкрепи Бойко Борисов за премиер Волен Сидеров категорично отказва да подкрепи Бойко Борисов за премиер[/caption]

По думите на Волен Сидеров, Борисов още тогава е показал, че не притежава необходимите качества, за да управлява страната. "Той доказа, че не смее да се опълчи на монополистите и че няма смелост да изгони ЕРП-та от България", гневи се атакистът. И в прав текст нарече лидера на ГЕРБ страхливец. Точно заради което нито той, нито Атака ще подкрепят кандидатурата му за министър-председател.

В официалната си позиция, разпространена до медиите, Волен Сидеров оприличи и проведената по-рано днес среща между лидерите на парламентарно представените партии като пълен цирк и театър. Атакистът е твърдо против поведението на колегите му от другите партии, които са се примирили с победата на ГЕРБ и с факта, че в следващите 4 години страната ще бъде управлявана от Бойко Борисов и ГЕРБ.

Сидеров заплаши Бойко, че неговите хора няма да си мълчат и ще бъдат още по-критични в позицията си спрямо управляващите, предават от "24 часа". Волен Сидеров за пореден път настоя срещите между отделните партийни лидери да се провеждат пред журналисти, за да се гарантира тяхната максимална прозрачност. За да бъдат убедени българските граждани, че между партиите не съществуват задкулисни договорки и сделки.