Бойко Борисов реши да рискува и да създаде кабинет на малцинството заедно с Реформаторския блокБойко Борисов готов за коалиционно споразумение

Бойко Борисов реши да създаде кабинет на малцинството. Лидерът на ГЕРБ обяви, че е готов да направи коалиция с Реформаторския блок, единствено и само, за да бъде създадено правителство и да не се налага провеждането на нови избори. До този извод бившият министър-председател стигна след проведената по-рано днес срещу между него и лидерите на останалите парламентарно представени партии.

[caption id="attachment_426341" align="alignright" width="300"]Бойко Борисов готов да създаде правителство на малцинството Бойко Борисов готов да създаде правителство на малцинството[/caption]

Веднага след проведените дебати, Бойко Борисов обясни, че ще изчака Реформаторите да вземат решение и ако и те са съгласни, ще бъде създаден коалиционен кабинет. Лидерът на ГЕРБ побърза да уточни, че бъдещото правителство все пак ще се ползва с плаващо мнозинство, тъй като от ГЕРБ са готови да приемат подкрепа от която и да е партия, в зависимост от дискутираните теми и проблеми.

Мнението му, че едни нови избори ще бъдат пагубни за страната, се подкрепя от абсолютно всички партии, с изключение на Атака. И Бойко Борисов, и останалите лидери без Волен Сидеров, са се обявили за правителство, което да изкара редовен 4-годишен мандат, а не кабинет с ограничено време от една или две години, каквито спекулации се появиха в последно време.

Меглена Кунева от Реформаторския блок и Валери Симеонов, лидер на Патриотичния фронт, се обявиха за дясно правителство, с ясно изготвена управленска програма. Михаил Миков, лидерът не БСП, подкрепи искането им като изтъкна, че партията му при всички положения ще остане в опозиция, научиха от vsekiden.com.

Лидерите на всички партии изтъкнаха, че са готови да осигурят експерти, ако това е необходимо, само и само България да излезе възможно най-скоро от кризата, в която се намира.