Главното действащо лице на екшъна в парламента бе Илиана Беновска

Див екшън се разигра под покрива на парламента.

Главното действащо лице в екшъна, разиграл се в парламента бе журналистката Илиана Беновска. При все, че Беновска бе „въоръжена” единствено с микрофон в ръка, тя успя да преодолее безпрепятствено гардовете от НСО и нахлу в залата за преговори в парламента. Журналистката успя да „застреля” Меглена Кунева като я попита защо колегата й Радан Кънев е гласувал „въздържал се” по време на избора на председател на парламента вчера.

[caption id="attachment_426320" align="alignright" width="300"]Главното действащо лице на екшъна в парламента бе Илиана Беновска Главното действащо лице на екшъна в парламента бе Илиана Беновска[/caption]

Меглена Кунева не пожела да удостои с отговор въпроса на Илиана Беновска, която като истинска лъвица преодоля всякакви пречки, само и само да се добере до нея. Единственият отговор, който журналистката получи от депутатката бе нацупена гримаса. Междувременно стана ясно, че Радан Кънев е дезертирал от днешната лидерска среща. Политически наблюдатели предполагат, че дезертьорството на Кънев не е случайно. Те твърдят, че Радан Кънев не се е явил на днешната среща, за да избегне челният сблъсък с Бойко Борисов. Той се оправдал повече от смешно за отсъствието си, заявявайки, че тази седмица Меглена Кунева е дежурна в парламента. Припомняме, че двамата с Радан Кънев си поделят председателското място в парламентарната група на РБ (Реформаторския блок).

Радан Кънев е на път да взриви и без това крехкия мир между ГЕРБ и РБ. Според запознати изборът му да се въздържи при гласуването на предложението Цецка Цачева да оглави 43-то Народно събрание, не е случаен. Не се изключва вероятността Радан Кънев да е действал под натиска на дългата ръка на неговия ментор от „Драгалевци” – Иван Костов. Предполага се, че Кънев не е съгласувал тази си постъпка с Меглена Кунева. В Реформаторския блок се разрази поредния грандиозен скандал. Депутатът Гроздан Караджов заяви, че Меглена Кунева изнудва членовете на партията като ги заплашва с разцепление и по този начин успява да прокара всяко едно от решенията си като принуждава ДСБ постоянно да отстъпва, пише pik.bg.