Стилиян Петров е качил близо 20 килограма по време на лечението си със стероидиСтилиян Петров разкри за пръв път личния ад, през който преминал заради левкемията

Стилиян Петров направи разтърсващи признания за болестта си. Бившият капитан на националния ни отбор по футбол рядко говори за левкемията, която му беше открита през 2012 година и заради която той беше принуден да прекрати футболната си кариера. Стенли, както го наричат с обич феновете, разкрива, че най-трудният момент е бил именно този - отказът от футбола, за да се бори за живота си.

[caption id="attachment_426066" align="alignright" width="300"]Стилиян Петров Стилиян Петров[/caption]

"Когато ми казаха, че трябва да прекратя кариерата си, се разплаках", признава 35-годишният екс национал. Най-тежките моменти обаче тепърва започвали. По време на първи етап на лечението Стилиян Петров трябвало да прекара дни наред, затворен в болнична стая и да вижда синовете си само през стъкнела преграда. По това време футболистът вече е подложен на химиотерапия, вследствие на което започнали да се проявяват и редица странични ефекти.

Заради стероидите, с които бил натъпкан организма му, Стнели не успява да си спомни някои дни. Личното му тегло също се покачило от 80 килограма в момента звездата тежи 98. Състоянието му било толкова сериозно, че лекарите дори не искали да го пуснат за Коледа при семейството му. Поставили му условие да обиколи коридора в болницата, за да му позволят да си отиде вкъщи за празника.

Стилиян признава, че му отнело 43 минути, за да обиколи коридор с дължина от 40 метра, научиха от vsekiden.com. В крайна сметка обаче, за радост на всички фенове, лечението на капитана на националите се оказа успешно и в момента Стилиян Петров се възстановява от тежката болест. Звездата е в последния етап от лечението си като се очаква всичко да приключи през февруари, когато приключва и последната серия химиотерапия.