Страстите в Бъкингам нажежени заради Кейт Мидълтън!

Тиха война се разразява между кралица Елизабет и майката на Кейт Мидълтън - Карол Мидълтън. Поводът е предстоящата коледна вечер. Защото семейството на снахата на кралицата не са поканени на тържеството. Причината е, че Кейт Мидълтън не пожела да остане да живее със съпруга си в двореца Кенсингтън, който обитава заедно със своя мъж. Тя замина при своите родители не заради настъпил разрив в отношенията с Уилям, а заради тежката бременност, която кара.

Затова херцогинята Кейт Мидълтън е предпочела да се завърне в дома на родителите си, където ще е непрекъснато обгрижвана. Въпреки че в двореца са й осигурени всички необходими грижи, тя е предпочела да изкара първите месеци от тежката бременност в имението на родителите си. Младата жена е много близка с майка си и разчита на всякаква помощ от нея и от жената, която й е била бавачка. Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън е взела със себе си и първородния си син. За малкия Джордж там се грижат кохорта от бавачки и помощнички, които отемнят майка му по грижите за него.

[caption id="attachment_425566" align="alignright" width="300"]Кейт Мидълтън Кейт Мидълтън отиде да живее при родителите си[/caption]

Но въпреки че кралица Елизабет обожава съпругата на внука си и прави за нея различни компромиси, тя не може да прави повече отстъпки от дворцовия етикет. Заради работата на съпруга си Кейт трябва да бъде в Сандригам. Но дори кралицата да се съгласи да покани всички на празничен кралски обяд, тя трябва да направи отстъпка и за останалите роднини, а там те няма да се поберат. Затова най-много семейството на Кейт Мидълтън да бъде поканено на служба и следобеден чай, но не и на обяд точно по Коледа.

Това е поводът двете жени да са в студен конфликт. Майката на Кейт Мидълтън изразила желание дъщеря й да не пътува по празниците предвид тежката бременност, която кара. И да остане при родителите си. Кралицата обаче не иска да кани семейството на херцогинята на обяд на Коледа в двореца, тъй като за тях те са обикновени хора и според етикета не могат да присъстват на една маса с кралската фамилия.