Първите уволнени заради трагедията в Горни Лом ще са от ИТ

Започват уволненията заради адския взрив в завода за обезвреждане на боеприпаси в Горни Лом, който отне живота на 15 души, сред които и сина на собственика.

Сред хората, които ще бъдат пометени от метлата на уволненията са трудовите инспектори от Видин. Няколко служители от институцията вече са получили заплаха, че ще изгубят работата си, без да им бъдат посочени причини за това. Местни жители се жалват, че се търсят изкупителни жертви за трагедията, за да се хвърли пясък в очите на хората.

[caption id="attachment_425532" align="alignright" width="300"]Първите уволнени заради трагедията в Горни Лом ще са от ИТ Първите уволнени заради трагедията в Горни Лом ще са от ИТ[/caption]

Както винаги обаче „виновниците”, са най-малко виновни. Хората твърдят, че собственикът на завода в Горни Лом – Валери Митков, който е професор в Минно-геоложкия университет, иска да измие ръцете си от адския взрив, при който загина и синът му Емил, намирайки за виновни, инспекторите по труда във Видин.

Документацията обаче сочи, че само от началото на тази година на завод „Миджур” в Горни Лом са били написани седем акта за купища нарушения при работата на служителите. Всички тези актове обаче са паднали в съда в Белоградчик. Междувременно стана ясно, че жертвите на адския взрив в Горни Лом, който се случи на 1 октомври, вероятно ще бъде извършено след две седмици. Тогава градоначалникът на община Чупрене – Ваньо Костин ще издаде смъртните актове на 15-те жертви, съгласно решението на съда в Белоградчик. Близките на жертвите в Горни Лом са поискали да положат в гробовете лични вещи на любимите си хора, тъй като почти няма останки от телата им след адския взрив.

Междувременно стана ясно, че двете момчета, които останаха пълни сираци заради експлозията в завод „Миджур” в Горни Лом – Петър и Иван са отказали категорично помощта на две сестри от Монтана. Те са отказали помощта с мотива, че към момента вниманието към тях е много голямо и нямат нужда от тези финанси, пише vsekiden.com.