Крадците атакували жилището на Лили Иванова през прозореца

„Уикенд” сензационно разкри, че естрадната ни прима Лили Иванова е станала жертва на нагъл обир преди няколко месеца. Източник от ъндърграунда твърди, че маскирани крадци са успели да проникнат в апартамента на звездата на ул. „Оборище”, нахлувайки през прозореца. Какви щети са причинили апашите обаче, остава загадка. Според източник на изданието, апашите, дръзнали да атакуват дома на певицата, са ученици на покойния виртуоз в грабежите Йордан Цонков-Джиджи. Крадците умело са изключили алармената сигнализация и са останали незабелязани както от портиера в жилищната кооперация, така и от живата охрана на близкото Френско посолство. Вероятно апашите са задигнали бижута на Лили Иванова, тъй като е известно, че тя не държи пари в брой в дома си. Певицата не е била в жилището си при дръзкия обир. Сигналът за престъплението е подаден в 5-о РПУ в столицата от жител от отсрещната сграда, който видял как облечени в черно маскирани мъже се спускат през прозорец на кооперацията.

[caption id="attachment_425447" align="alignleft" width="300"]Лили Иванова Крадците на простиха и на Лили Иванова[/caption]

Впоследствие естрадната прима е съобщила на полицията, че не иска информацията за обира да попада в бюлетина на полицията. Певицата казала, че й липсват бижута и часовници, но не и пари, тъй като не държи големи суми в дома си. Дни след наглия обир певицата взела допълнителни мерки за сигурност и поставила камери за видеонаблюдение в целия си апартамент. Освен това Лили Иванова прекратила със скандал договора си с частна охранителна фирма СОТ, като обвинила дружеството, че й е поставило калпава алармена система, която лесно е била заглушена и елиминирана от крадците-нинджи. Тя потърсила услугите на друга охранителна фирма. Вероятно апашите са наблюдавали жилището на Лили Иванова няколко седмици преди да нанесат своя удар. Те изчакали удобния момент, когато певицата отсъствала от дома си. Това говори, че крадците са били наясно с графика на изпълнителката и с работния й режим.