Веселин Марешки беше арестуван късно снощиВеселин Марешки се сби с общински съветник във Варна

Веселин Марешки може да остане в ареста. Фармацевтичният бос беше арестуван късно снощи заради сбиване. Бизнесменът е влязъл в сериозна разпра с общинския съветник Костадин Костадинов, който заема и поста на изпълнителен директор на Историческия музей в Добрич. Вследствие на побоя Костадинов е с насинено око, за което си е извадил и медицинско. Именно с него общинарят възнамерява да съди Веселин Марешки.

[caption id="attachment_425303" align="alignright" width="300"]Веселин Марешки може да остане в ареста Веселин Марешки може да остане в ареста[/caption]

Съдът във Варна трябва да реши днес дали да остави аптечния бос за постоянно в ареста. Свадата е станала късно снощи, а причината е имотен спор. Бивши съпрузи не могат да се разберат кой от двамата да взема наема от пицария, намираща се на улица "Студентска" в Морската ни столица, помещението на която е тяхна собственост. Жената е позната на аптекаря, който е заел нейната страна.

Напрежението ескалирало и се наложило да бъде викана полиция. Това се случи през изминалата седмица, след което на Веселин Марешки е бил съставен предупредителен протокол. Снощи обаче страстите са се разгорели с нова сила, когато бившите съпрузи се скарали с наемателя, а в спора се намесили Марешки и Костадинов.

Общинският съветник бил познат на другата страна в спора и това довело до остър конфликт и размяна на реплики между него и собственика на аптеки "Марешки". Напрежението ескалирало и в един момент Веселин Марешки налетял на опонента си и го ударил с всичка сила.

Пристигналите на мястото органи на реда незабавно закопчали бизнесмена, а общинарят си извадил медицинско. Районната прокуратура във Варна незабавно е образувала бързо производство по случая, а днес ще стане ясно дали Марешки ще остане в ареста или ще бъде пуснат под гаранция, предават от vsekiden.com.