Псевдожурналисти „погребаха” Димитър Рачков

Актьорът Димитър Рачков се превърна в поредната жертва на цинизма на псевдожурналисти.

Преди броени дни сайтът e-novini.com излезе с публикацията, че актьорът Димитър Рачков е загинал в нелеп инцидент. Публикацията бе поместена и на страницата на вестник „Марица” в социалната мрежа Фейсбук и дори предлага видео репортаж. Разбира се, както се прави в такива случаи е добавен линк, който води към публикацията само на снимка и заглавие "Любимият ни актьор Димитър Рачков загина в нелеп инцидент (ВИДЕО РЕПОРТАЖ)", тъй като за щастие няма такова видео.

[caption id="attachment_425241" align="alignright" width="300"]Псевдожурналисти „погребаха” Димитър Рачков Псевдожурналисти „погребаха” Димитър Рачков[/caption]

Всъщност Димитър Рачков е жив и здрав. Той обаче не намира думи, с които да опише подобна нелепица. На всички е ясно, че такива „новини” се публикуват от разни мизерни сайтове с цел да генерират интернет трафик. Припомняме, че същата зла участ застигна и красивата синоптичка на Нова тв Никол Станкулова. Тя също бе „погребана” от такъв сайт преди известно време, но за щастие това се оказа пълна измишльотина, вероятно на хора, страдащи от сериозни психически заболявания, тъй като нормален човек не би могъл да сътвори подобна простотия.

Потърсен за коментар Димитър Рачков посочи, че не е първият „погребан в катастрофа”. Актьорът също е наясно, че недобросъвестни псевдожурналисти правят трафик, измисляйки подобни небивалици. Димитър Рачков не намира думи, с които да определи случилото се. Той посочи, че е жив и здрав и допълни, че тази новина се върти в интернет пространството от около три седмици. Той заяви, че не просто е гадно, а направо няма думи да коментира такова нещо. Водещият на „Господари на ефира” е разочарован от факта, че не е първият, а няма и да е последният, подложен на подобна гавра и въпреки това никой не си помръдва и пръста да бъдат прекратени подобни инсинуации.

Всъщност Димитър Рачков твърди, че е посрещнал новината за смъртта си с усмивка напук на душманите, пише Блиц.