Думите на Ванга се сбъднали в предречения от нея ден

Пророчеството на Ванга ни кара да настръхваме и до днес. Десетки са предсказанията на петричката пророчица, които са се сбъднали. Сбъдването на някои от думите си, тя е видяла приживе, други се сбъдват след смъртта й, а трети може би ще се сбъднат някой ден.

Ванга освен, че е имала дарбата да предсказва съдбата на напълно непознати хора, тя е имала способността да вижда бъдещето и на най-близките си хора. Приживе тя прави зловещо предсказание на един от братята си, което за съжаление се сбъдва в деня, предсказан от нея. Пророчицата Ванга предрекла края на един от двамата си братя Васил.

По онова време имало партизански бригади. Васил искал да участва в тях и решил да се включи. Младият мъж действал тайно с помощта на другия си брат Тома и сестра им Любка.

[caption id="attachment_425089" align="alignright" width="300"]Ванга Ванга предрекла смъртта на брат си[/caption]

Тримата се разбрали да заминат без да казват на никого. Още тогава Ванга разбрала за намерението на брат си. Тя го извикала при себе си и му казала да не заминава, защото няма да се върне жив и когато навърши 23 години ще бъде убит. Непокорният Васил не повярвал на думите на сестра си и се записал в бригадата.

Той станал командир на една от командирските бригади. Първата му задача била да взриви моста в село Фурка. Васил изпълнил заръчаното, но докато слагал взривните вещества на мястото, паспортът му изпаднал от джоба. Ден по-късно документът е бил открит от немците, които започнали да издирват брата на Ванга под дърво и камък.

Германците събрали местните хора в селската църква и ги заплашили, че ако не си признаят кой от тях е взривил моста, ще ги запалят в Божия дом. Тогава братът на Ванга си признал, че е той.

Васил бил подложен на адски мъчения, преди да бъде убит от германците в деня, когато навършил 23 години, пише ПИК.