Михаел Шумахер е изпаднал в кома не заради удар в камъкМихаел Шумахер е ранил главата си на камерата, намираща се в каската му

Михаел Шумахер е се е наранил на камък при падането си в курорта във Френските Алпи. Това е последната версия, която се разпространява за фаталния инцидент, вследствие на който седемкратният шампион във Формула 1 изпадна в кома, продължила над половин година. Според журналистът от Франция Жан Луи Монсе пораженията върху главата на пилота на Ферари са нанесени не от камък, както се смяташе досега.

[caption id="attachment_424924" align="alignright" width="300"]Михаел Шумахер Михаел Шумахер[/caption]

Французинът е убеден, че причината за травмите на Пилето са елементите от камерата, намираща се в предпазната каска на главата му. Според Монсе частите, които служат за закрепване на камерата, са нанесли пораженията по главата на Михаел Шумахер.

Думите на журналиста идват след срещата му с Пилето. Репортерът е видял пилота непосредствено след изписването му от болницата в Гренобъл, където спортистът лежа в състояние на медикаментозна кома в продължение на над шест месеца.

Припомняме ви, че Михаел Шумахер пострада тежко след инцидент по време на спускане със ски във Френските Алпи на 29 декември миналата година. Шампионът във Формула 1 получи тежка черепно мозъчна травма след падане на главата си, а според версията, разпространена до момента, вина за това има камъкът, в който се е ударила спортната легенда.

Вследствие на удара, Шуми изпадна в кома, в която беше над половин година, а за него се грижеха цял куп специалисти в болницата в Гренобъл.

След като през лятото Михаел Шумахер излезе от комата, феновете му бяха на седмото небе от щастие. Пилотът беше прехвърлен в специализирана клиника в Лозана, от която малко по-късно беше изписан и пуснат за домашно лечение, припомнят от vsekiden.com.