Най-после истината за КТБ и БСП излезе наяве

Истината за КТБ и БСП лъсна в пълния си блясък. Откакто банката беше поставена под специален режим, започна да се спекулира относно това кои са големите вложители и длъжници на КТБ. Единствената политическа сила, която призна, че държи част от активите си в КТБ, това беше ДСП. Радан Кънев направи официално признание, заявявайки, че партията му държи общо 48 000 лева в банката Цветан Василев.

ДСБ не е единствената политическа сила у нас, която държи част от финансовите си активи в банката. БСП също един от вложителите в КТБ. Партията на българските социалисти държи в КТБ на влог над 7 милиона лева, разкри сензационно ПИК. Влогът е бил депозиран по времето, когато Сергей Станишев беше лидер на Столетницата.

Не е ясно дали решението е било взето еднолично от бившия лидер на партията или то е резултат от съветите на някой от доверините му хора в БСП, пише ПИК.

[caption id="attachment_424896" align="alignright" width="300"]КТБ БСП държи над 7 милиона в КТБ[/caption]

Субсидията, която БСП за представянето си на парламентарните избори е в размер на 22 921 000 лева. Едва ли сегашният лидер на Столетницатаще вложи отново парите на партията в КТБ.

В момента влоговете на БСП в КТБ са запорирани и партията няма достъп до тях. Това обяснява вялата предизборна кампания на партията.

Вероятно бъдещето КТБ и на хилядите измамени вложители ще стане ясно до няколко седмици. Разрешаването на казуса с банката на Цветан Василев е една от задачите с приоритет на новото правителство .

Все още не е ясно какво ще се случи и с влоговете, които са под 197 000 лева. Сред вложителите на КТБ са редица известни личности, които нямат достъп до средствата си от месеци. Сред тях са представители на различни гилдии. Фолк певицата Луна също е един от вложителите милионери в КТБ.

От политиците вложители в КТБ са Иван Костов и Вежди Рашидов.