Част от кръговете в БСП са щастливи, че Антон Кутев няма да може да влезе в парламента

Червеният депутат Антон Кутев ще гледа 43-то Народно събрание през крив макарон.

Партията на Антон Кутев не успя да се добере до мандат в Силистра и по този начин го лиши от възможността да седне отново в депутатско кресло. От Централната избирателна комисия обявиха, че в Силистренския избирателен район са настъпили изненадващи промени. Там ДПС успя да спечели два мандата, а ГЕРБ и националистическата партия „Атака” – по един мандат.

[caption id="attachment_424628" align="alignright" width="300"]Част от кръговете в БСП са щастливи, че Антон Кутев няма да може да влезе в парламента Част от кръговете в БСП са щастливи, че Антон Кутев няма да може да влезе в парламента[/caption]

Неофициални твърдения сочат, че Антон Кутев е водач на троловете, които от сутрин до вечер заличават критичните статии по адрес на БСП в интернет с тонове помия. Оказва се, че част от кръговете в БСП са щастливи от факта, че Антон Кутев няма да може да влезе в парламента, тъй като го свързват най-вече с близките му отношения със Сергей Станишев и съпругата му – Моника Станишева. Въпреки всичко, факт е, че именно на Кутев бе поверена диригентската палка на пиар събитията в предизборната кампания на БСП. Привърженици на червените редици коментират, че този път кампанията е била твърде постна и безцветна, а на всичкото отгоре и неадекватна. Всичко това пролича и от краха, който БСП претърпя на предсрочните парламентарни избори, провели се на 5 октомври.

Според последната информация, същата съдба е сполетяла и Касим Дал, който губи мястото си на народен представител от РБ (Реформаторския блок). Вестник „Труд” отбелязва, че Румен Петков, който бе в листата на АБВ в Шумен също няма да е депутат. Ексминистъра на младежта и спорта Мариана Георгиева, която бе втора в листата в Пазарджик също ще гледа парламента през крив макарон. Неприятните изненади за партиите бяха поднесени след последното преразпределение на мандатите вчера, след като бе пресметнато къде отиват остатъците по метода Хеър – Ниймайер, пише pik.bg. Изгората на Николай Бареков – Мария Календерска също не успя да се добере до депутатските кресла в новия парламент.