Новият изборен феномен бе регистриран в област Стара Загора

На провелите се вчера предсрочни парламентарни избори, се появи нов изборен феномен.

Новият изборен феномен е регистриран в област Стара Загора, става ясно от обработката на 100% от протоколите на всички 482 на брой секционни избирателни комисии, пише „Стандарт”. От резултатите, които бяха обявени от председателя на РИК Таньо Брайков става ясно, че Диана Михалева, която е кандидатът под номер 22 в листата на "БСП- Лява България " и лидер на младежката организация на червените редици в област Стара Загора, е събрала повече гласове от преференциалния вот, отколкото Георги Гьоков, който бе депутат в 42-то Народно събрание и е втори в листата.

[caption id="attachment_424407" align="alignright" width="300"]Новият изборен феномен бе регистриран в област Стара Загора Новият изборен феномен бе регистриран в област Стара Загора[/caption]

При новия изборен феномен, Диана Михалева е успяла да събере 1 605 преференциални гласа срещу 3 030 на Драгомир Стойнев, който е водач на листата. Георги Гьоков пък е успял да спечели 1 222 гласа, предава Българската национална телевизия. В листата на ГЕРБ също се забелязват интересни резултати от преференциалния вот. Кандидатът с номер 10 Аксения Тилева, която е бивш народен представител е успяла да събере повече преференциални гласове в сравнение с втория и третия кандидат на партията в листата. Медията посочва, че бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която е водач на листата е с 6 739 гласа, пише pik.bg.

По-рано днес говорителят на ЦИК Цветозар Томов обяви, че не е изключено окончателните резултати от предсрочните парламентарни избори да бъдат ясни до края на деня. В същото време пък служебният премиер Георги Близнашки изплака пред журналисти в БАН, че не е готов да остане на този пост още дълго време. Той изрази надежда, че новото правителство ще бъде сформирано най-късно през следващите 2-3 седмици и лидерите на партиите ще проявят отговорност. Георги Близнашки подчерта, че в страната са се насъбрали множество сериозни проблеми, които не са по силите на служебното правителство. Като основни проблеми служебният премиер посочи ситуацията в КТБ и в секторите на енергетиката и здравеопазването. За тях трябва да бъдат взети дългосрочни решения, които не са в правомощията на служебното правителство.