Родното село на Георги Първанов гласува срещу него

Председателят на АБВ Георги Първанов понесе неочаквано тежък удар под кръста.

Резултатите сочат, че Георги Първанов, който досега печелеше безапелационно изборите в пернишката община Ковачевци, сега е претърпял пълен крах там, пише zaPernik.com. Политически наблюдатели припомнят, че още по време на предизборната кампания жителите на Ковачевци обявиха, че няма да гласуват за АБВ и Георги Първанов заради кметицата Росица Янакиева. Най-тежък удар на Георги Първанов обаче са нанесли от родното му село Косача, което също се намира в община Ковачевци. Те са гласували срещу Георги Първанов. Преобладаваща част от жителите на Косача, са подкрепили БСП.

[caption id="attachment_424367" align="alignright" width="300"]Родното село на Георги Първанов гласува срещу него Родното село на Георги Първанов гласува срещу него[/caption]

Към момента резултатите в родното село на лидера на АБВ Георги Първанов сочат, че БСП е спечелила вота на 333 от жителите му, ГЕРБ – на 260, АБВ – на 144, следвано от РБ – 77, Атака – 48, ББЦ – 38 и НФСБ – 26. Междувременно стана ясно, че градоначалникът на Перник Росица Янакиева е имала личен повод за радост в изборната нощ. Тя е станала баба за втори път, съобщава „Мироглед”. Броени минути преди 23 ч. радостната вест е била съобщена лично от щастливия баща – Петър. Това е първата им рожба със съпругата му Александрина. Малчуганът се е появил на бял свят в Майчин дом и е с внушителните мерки 56 см. и 4,350 кг. Запознати посочват, че теглото на малчугана съвпада с резултатите на АБВ в национален план, а баба му Росица Янакиева е водач на листата в Перник. Щастливите родители вече са се спрели на име за малчугана, но ще го обявят утре.

По-рано днес стана ясно, че Коалиция АБВ ще даде пресконференция в 11.30 ч. днес в НДК по повод приключването на предизборната кампания за 43-ти парламент, пише pik.bg. Предстои да разберем дали лидерът на АБВ Георги Първанов е доволен от резултатите от парламентарните избори.