Изборният ден не мина без скандали

Поредица от скандали белязаха изборния ден. Още със започването на изборния ден избирателна секция в Стара Загора беше разтърсена от невероятен скандал. Един от членовете й се появи във видимо нетрезво състояние, което стана причината за неговото отстраняване от комисията. До края на изборния ден комисията там ще бъде в намален състав заради непредвиденото отстраняване на почерпения господин.

В намален състав ще работи и една от секциите в Хасково, където още в началото на изборния ден е била установена роднинска връзка между две жени, които са част от комисията.

Друг скандал беляза изборния ден в Стара Загора. Възрастен мъж направи опит да изнесе бюлетина от секцията. След кат влязъл на мястото определено за гласуване, мъжът скъсал бюлетината, след което обявил на висок глас, че не си е взел очилата и това е причината да не гласува, след което се опитал да напусне секцията с бюлетина в ръка.

[caption id="attachment_424325" align="alignright" width="300"]изборния ден Поредица от скандали разтърсиха изборния ден[/caption]

Опитът на пенсионера да изнесе скъсаната бюлетина навън е бил осуетен от органите на реда, грижещи се безпроблемното протичане на изборния ден.

Скандалните случки не свършват до тук. Поредният екшън се разигра днес в избирателна секция в Перник, където мъж нахлу със сълзотворен спрей в ръка. Избирателят се държал агресивно, но пазителите на реда реагирали бързо и нарушителят е бил изведен навън.

Скандал с адресната регистрация на роми разбуни духовете в изборния ден. Група роми от Симеоновград не успели да упражнят правото си на глас в Стамболово, тъй като не са били открити в списъците. Ромите се насочили към секцията в Стамболово, тъй като някой ги насочил към там, заявявайки, че трябва да гласуват там.

Поради сериозността на случая той е представен на районната прокуратура.

Друг скандал с живеещи в село Ракитово беляза изборния ден. Проверка на бТВ установи, че около 200 граждани от ромското малцинство са били регистрирани в необитаеми къщи в селото, пише БЛИЦ.