Сесил Каратанчева скъса договора с Казахстан, иска пак да се връща в родинатаСесил Каратанчева се надява родната публика да я приеме отново

Сесил Каратнчева се натиска отново да играе за България. Тенисистката, която преди пет години предизвика зверски скандал с решението си да се състезава за Казахстан и да пренебрегне българското си гражданство, е размислила. Това обяви самата тя, заедно с баща си в сутрешния блок на ТВ7. Както знаете, скандалната спортистка прие предложението на бившата съветска република единствено и само заради парите, като буквално се продаде за 65 хиляди долара на сезон. Това се лсучи преди пет години, през 2009 година. Естествено, не и без благословията на татко й, Радослав Каратанчев, който е и неин мениджър.

[caption id="attachment_423903" align="alignleft" width="300"]Сесил Каратанчева иска пак да играе за България Сесил Каратанчева иска пак да играе за България[/caption]

Като мотив за решението си да се махне от Казахстан, Сесил Каратанчева изтъква факта, че повече няма какво да получи от федерацията в страната. Нещо повече, тенисистката най-безцеремонно заяви, че дори не си е направила труда да съобщи на местните шефове решението си. "Ще го научат от медиите", самодоволно заяви българката.

И допълни, че било крайно време да сее върне в къщи и да се състезава за родната си страна. Баща й пък заяви, че не се махат от Казахстан поради липса на пари, а заради липсата на развитие, тъй като бившата съветска република нямало какво повече да им предложи. Припомняме ви, че през 2005 година тенисистката сензационно стигна до четвъртфинал на престижния тенис турнир Роланд Гарос, след като отстрани фаворитката и тогавашна номер едно в света Винъс Уилямс.

Тогава специалистите й предричаха блестящо бъдеще, но малко след това Сесил Каратанчева беше спипана с допинг и отнесе наказание от две години. След като то изтече, спортистката скандално обяви, че се маха от България заради отношението към нея и ще се състезава за Казахстан, припомнят от sportal.bg.