ТВ7 не е в състояние да плаща заплатите на служителите си вече месециСлужители на ТВ7 и News7 се вдигат на бунт заради парите си

ТВ7 е на път да остане без служители. Хората, работещи в медията, вече месеци наред не са си получавали заплатите и напрежението е ескалирало на максимум. Поради тази причина днес на обяд всички журналисти и служители на двете медии - ТВ7 и News7, излизат пред сградата на Софийски градски съд, за да протестират за неполучените си месечни възнаграждения. Изборът на мястото не е никак случаен - именно там ще се гледа делото за несъстоятелност, повдигнато срещу двете телевизии.

[caption id="attachment_423876" align="alignleft" width="300"]Служителите на ТВ7 - на протест Служителите на ТВ7 - на протест[/caption]

От ТВ7 и News7 излязоха с официално обръщение за случващото се, изтъквайки, че служителите им са в правото си да реагират по този начин, тъй като върху тях е оказван безпрецедентен натиск. В основата на който е синдикът Панайот Велков, чиято цел е да фалира двете медии, се казва в официалното съобщение. Което идва като потвърждение на думите на новия изпълнителен директор на телевизиите Емил Кошлуков от преди няколко дена.

Той изтъкна, че хората му не са си получавали парите от цели два месеца, заради което ще сезира прокуратурата заради действията на синдика, научиха от БЛИЦ. Припомняме ви, че срещу ТВ7 бяха заведени редица искове от различни фирми, в които се твърди, че телевизията им дължи пари. Това е и причината за назначаването на синдика - решение, което в момента е в процес на обжалване от двете медии. Кошлуков е категоричен, че според Апелативният съд телевизиите действително нямат нужда от синдик.

Заради това новият директор на ТВ7 е убеден, че всички действия срещу телевизията му са единствено с цел тя да бъде нарочно фалирана, което пък е престъпление срещу свободата на словото в България.