Очаква ли ни режим на тока?

Очаква ли ни режим на тока?
5 (100%) 1 vote

Режим на тока очаква страната ни заради стачките на миньорите и лошото икономическо състояние на България

За напълно възможен режим на тока предупреди лидерът на КТ Подкрепа Константин Тренчев

Режим на тока очаква България, ако управляващите, които и да са те, продължават с тази си политика. За това предупреди Константин Тренчев, лидерът на КТ Подкрепа. Според думите му, подобен развой на нещата е напълно реален при положение, че миньорите продължават да не получават заплатите си. „За да има ток, трябва да се добиват въглища, а за тази цел, някой трябва да ги изкопае“, иронично представи ситуацията Тренчев.

Очаква ли ни режим на тока?

Очаква ли ни режим на тока?

„Само че на миньорите не им се плащат редовно заплатите и те спират да работят, за да изразят протеста си“, изтъкна лидерът на КТ Подкрепа основната причина, която може да доведе България до режим на тока. Другата причина Тренчев открива в енергийния пръстен от централи, които се крепят една друга. Това е сериозен риск за страната ни, тъй като ако една от тези централи спре работа, пръстенът ще наруши цялостта си и произвежданият от останалите ток няма да бъде достатъчен, за да покрие нуждите на всички потребители в България. И ще се наложи режим на тока, още повече, че и работещите в момента централи са в окаяно икономическо състояние.

Тренчев беше категоричен още, че повишаването на цената на тока гарантирано ще повиши разходите на българите и то не само по отношение на потреблението. Лидерът на КТ Подкрепа е убеден, че по-скъпият ток ще се отрази на абсолютно всичко – от храната до предметите за бита. Той възнегодува срещу ненормално високата цена, по която се купува електроенергията от ВЕИ – 380 лева за мегават.

Вината за това Тренчев откри в депутатите, които са гласували и приели тази цена, предават от vsekiden.com. Затова той настоя да бъдат извадени на светло всички договори в бранша, за да се види кой е виновен за създадената каша.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар