Руската мафия изумява с пищните надгробни паметници на култови мафиотиРуската мафия държи да изпъква дори и в смъртта

Руската мафия от години си е завоювала славата на най-ексцентричната в целия свят. Имената на хората, които успяха максимално да се възползват от разпада на бившия Съветски съюз, се превърнаха в нарицателни за пари, богатство и лукс. Както повечето от вас добре си спомнят, през 90-те години на миналия век в Русия се сформира една групичка от граждани, за които се знаеше, че са близки до правителството. Всички те си поделяха плячката от прясно приватизираната икономическа система на държавата.

руската мафияВсички те максимално се възползваха от капитализма, за да трупат незаконни богатства, а голяма част от действията им включваха и криминални деяния като убийствата на граждани, повечето от които по-бедни и с по-малко власт. Целта на това беше само една - руската мафия да запази парите и влиянието си. С годините нещата се обърнаха, а много от руските мафиоти се избиха помежду си.

Десетилетия по-късно руската мафия все още съществува, но повечето от представителите й вече са погребани. Техните надгробни плочи обаче продължават да напомнят за живота им. Въпросните паметници са безумна смесица от кич и екстравагантност и се намират в гробищата в градовете Екатеринбург в Русия и Днепропетровск в Украйна.

Освен, че отбелязват последния дом на погребаните там мафиоти, те са се превърнали и в паметници на онези времена, когато законите не важаха за силните на деня. В галерията ни с надгробни паметници на руската мафия можете да видите изобразени цели семейства, коли и костюми, а целта е ясна - да се демонстрира материалното благополучие дори и в смъртта, видяха от crimes.bg.

Всички плочи са изработени от мрамор и са високи над три метра. Някои дори са позлатени.

руската мафия руската мафия руската мафия руската мафия