Партията на Николай Бареков е пред разпад

Председателят на ББЦ Николай Бареков получи изненадващо тежък удар броени дни преди провеждането на предсрочните парламентарни избори.

Преди броени минути стана ясно, че партията на Николай Бареков напускат гражданското сдружение „Сила”, Стъки и ръководството в Пловдив. Това стана ясно от думите на председателя на гражданско сдружение „Сила” - Боби Райчев по време на пресконференция в БТА. Той заяви в прав текст, че в ББЦ няма кауза, допълвайки, че по всяка вероятност каузата се върти около „един мъж и една жена”.

[caption id="attachment_423726" align="alignright" width="300"]Партията на Николай Бареков е пред разпад Партията на Николай Бареков е пред разпад[/caption]

Райчев посочи, че в продължение на десетилетие се борят срещу монополите, но е повече от очевидно, че в партията на Николай Бареков се толерира точно това. Той подчерта, че на някои от главните лица в ББЦ изобщо не им пука за тях и заяви категорично, че коалиция с Христо Ковачки е повече от неприемлива. Боби Райчев разкри, че никой от партията на Николай Бареков не е обсъждал тази коалиция и припомни, че те съставляват 80% от ББЦ. Тъй като никой от ръководството на ББЦ не е счел за необходимо да уведоми гражданско сдружение „Сила” за това решение, Боби Райчев смята, че се е изгубил смисълът да продължават напред.

Председателят на гражданско сдружение „Сила” бе категоричен, че не желае по никакъв начин да се обвързва с партията на Николай Бареков, макар да е бил един от учредителите й, тъй като първоначално тя била замислена като гражданско сдружение. Освен това градският председател на структурата в Пловдив заяви, че в Пловдив имат сив кардинал в ролята, на който е влязла сестрата на Николай Бареков, допълвайки, че си подава оставката като такъв. В заключение Боби Райчев посочи, че се чувства предаден от Николай Бареков и обяви, че голяма част от структурата на партията в Града под тепетата напуска. Той призова всички в страната да последват примера им, тъй като Николай Бареков не е верен на принципите на ББЦ и ги е предал безвъзвратно, пише pik.bg.