Кънчо Стойчев и Антоанета Цонева едва не се хванаха за гушите в ефира на bTV

Лют скандал се разрази от ранни зори в ефира на bTV.

Главните действащи лица в скандала, който разтърси отрано ефира на bTV бяха активистката от „Протестна мрежа” Антоанета Цонева и социологът от "Галъп" – Кънчо Стойчев. Двамата едва не се хванаха за гушите. Антоанета Цонева отправи обвинения срещу Кънчо Стойчев за това, че се опитва да манипулира избирателите, след като на предходните избори агенцията, която представлява е разменила местата и е посочила за победители победените, а четвъртите е излъчила за трети.

[caption id="attachment_423193" align="alignright" width="300"]Кънчо Стойчев и Антоанета Цонева едва не се хванаха за гушите в ефира на bTV Кънчо Стойчев и Антоанета Цонева едва не се хванаха за гушите в ефира на bTV[/caption]

Цонева припомни, че „Галъп” са били далеч от резултатите на миналите избори и допълни, че са твърдели, че БСП има преднина, а ББЦ била поставена преди ДПС. Активистката от „Протестна мрежа” бе категорична, че това е търсене на определен сценарий и отклоненията не са просто грешки, а тежък методологически проблем.

На свой ред Кънчо Стойчев посочи, че не се намира в класна стая, а Антоанета Цонева не е учителката, която да му разяснява „кое как е”. Той бе категоричен, че няма да търпи подобно отношение и заяви, че ако ще се води сериозен разговор остава, в противен случай не би желал да си губи времето. Стойчев се разгневи и припомни, че Цонева е говорила какви ли не глупости пред обществото, но той не ги припомня. Социологът заяви в прав текст в ефира на bTV, че не разполага с данни прогнозите (каквито и да са били те) да са повлияли върху мнението на електората и да са променили резултатите от вота.

В заключение Кънчо Стойчев прогнозира, че освен трите основни политически партии, добри шансове имат и още три партии. Той допълни, че още две партии са с минимални, но все пак вероятни шансове. Според него обаче едва ли в Народното събрание ще влязат осем партии, нито пък ще бъдат само трите основни и заключи, че вероятно истината ще е някъде по средата, пише Блиц.