Ходжата на Лили Иванова – Шериф ходжа „забравил” да си плати данъците

Известният Шериф Ходжа, на когото се доверява Лили Иванова, се изправя пред великотърновския съд заради неплатени данъци – пише „България днес”. Александър Чакъров, както е истинското му име, пропуснал да внесе над 22 хил. лв. налози върху заработеното – пише в обвинителният акт. Парите са изкарани от гледане на Коран, разваляне на магии и продажбата на амулети. Сред известните клиенти на Шериф ходжа е естрадната ни прима Лили Иванова – разказват негови съседи от с. Върбовка. През 2010 г. известната певица лично посетила къщата на гадателя, който и развалил направена й от конкуренти магия. В замяна родната звезда платила няколко хиляди лева, за които ходжата забравил да издаде касова бележка и съответно не платил дължимото на държавата. Той пропуснал да плати и патентния си данък, който се дължи от всеки с неговата професия.

[caption id="attachment_423111" align="alignleft" width="300"]ходжата на Лили Иванова Шериф Ходжа ще отговаря и за измами[/caption]

Ходжата на Лили Иванова е второ поколение гадател. На занаят се е учил от баба си, която преди години била известна врачка в региона. Част от клиентите на Шериф ходжа обаче не са съвсем доволни от способностите му. След техни жалби в прокуратурата срещу него се водят множество дела за измама в различни краища на България – отбелязва изданието. Гадателят ще трябва да отговаря и за измама на млада жена от Варна. Тя прочела за него в обява в интернет и решила да се довери на услугите му. Разказала му, че се притеснява за децата си, а той я уверил, че ще свали от тях всички магии. Жената му платила 200 лв, а други 1000 трябвало да му прати на следващия ден. Връщайки се вкъщи обаче, тя не забелязала никакви подобрения в ситуацията и се отказала да му праща сумата. След като си поискала първоначалните 200 лева, Шериф ходжа спрял да отговаря на обажданията й. Тогава вече последвала и жалба в полицията – разкрива изданието перипетиите на ходжата на Лили Иванова.