Един от съдружниците на Цветан Василев стартира мащабен бизнес

Един от съдружниците на Цветан Василев - Атанас Бостанджиева започна бизнес за милиони. Той инвестира в инвестиционен  фонд, насочен към страните с развита пазарна икономика. Съдружникът на Цветан Василев наля милиони във фонда "Gemcorp", който ще се занимава с инвестиции.

Приятелят на злополучния банкер Цветан Василев вече е успял да привлече към дружеството сумата от 500 милиона долара. По първоначална информация капиталът е бил привлечен от европейски институции и инвеститори. Все още не е ясно кои са най-големите инвеститори във фонда.

[caption id="attachment_423113" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Партньор на Цветан Василев с нов мащабен бизнес[/caption]

Седалището на Gemcorp ще се намира във Лондон. Партньорът на Цветан Василев е шеф на клона на руската банка "ВТВ Капитал". На неговото място идва Ник Хат, който преди това беше също директор в руската банка.

При оттеглянето си руската банка, приятелят на Цветан Василев заяви, че иска да напусне, тъй като ще се занимава с други проекти. Очевидно един от тях е създадения от него инвестиционен фонд, който има за цел вливането на свеж капитал в развитите пазари. Интересно кои за инвеститорите на проекта. Дали и злополучният банкер Цветан Василев има общо с ново начинание на бизнес партньора си?

Напомняме ви, че "ВТВ Капитал" е един от акционерите в КТБ. Дружеството е и най-големият инвеститор в руската банка ВТВ.

ВТВ Капитал" държи 9,9% от акциите в банката на злополучния банкер, който в момента се подвизава в западната ни съседка, пише ПИК.

Все още не е ясно какво ще се случи с КТБ. Както вече съобщихме, днес Цветан Василев излезе с поредното си отворено писмо, в което се обърна към всички клиенти и служители на банката, заявявайки че приоритет номер едно за него е спасяването на КТБ.

Той заяви, че направи всичко възможно банката да бъде спасена. Цветан Василев обвини институциите и държавата за състоянието, в което банката се намира.