Грабежът на КТБ продължава с пълна сила, въпреки че банката е поставена под специалния надзор на БНБ

Радан Кънев коментира случващото се с КТБ. Той е категоричен, че грабежът на банката продължава с пълни сили и в момента. Радан Кънев заяви, че разполага с доказателства за това, което говори и те ще бъдат представени по време на днешната пресконференция.

Той поясни, че в момента в КТБ се наблюдава прихващане на несъбираемите кредити в банката за сметка на влоговете в нея. Това означава, че на практика големите длъжници на КТБ ще се отърват за сметка на дребните вложители, чиито спестявания ще бъдат използвани за погасяването на трудносъбираемите кредити.

[caption id="attachment_423084" align="alignright" width="300"]КТБ Според Радан Кънев грабежът на КТБ продължава[/caption]

Радан Кънев заяви, че "големите риби" ще излязат невредими от страшния грабеж, който продължава дори и след затварянето на КТБ. Според лидера на ДСБ случващото се дължи на сериозни пропуски от страна на институциите, които работят по случая - прокуратура, ДАНС и БНБ. Той заяви, че е много трудно да се определят виновниците за това, но за да стане ясно кои са те, в разследването не трябва да участват Иван Искров, Сотир Цацаров и Владимир Писанчев, които за сега остават под подозрение, че са участвали в обира на КТБ.

Радан Кънев заяви, че вината на тези институции е, че не са взели мерки много по-рано, когато е имало индикатори са случващото се. Той е категоричен, че с разследването на случая с КТБ трябва да се заемат хора, върху които не падат подозрения за участието им в процеса на източването й.

Радан Кънев каза, че се наблюдава изтичане на средства от КТБ към така наречените "кухи фирми". Той допълни, че разследването на тези средства е много трудно, но държавата трябва да се заеме с това и да си свърши работата, пише БЛИЦ.