Воден ад заля улици и мазета в столицата

Воден ад застигна София.

Поройният дъжд, който започна да се лее над София още снощи не е спирал. Поредният воден ад в София остави под вода улици и мазета на територията на целия град. На много места по основните булеварди са се образували огромни локви, приличащи на езеро. Очевидци разказват, че локвите са с дълбочина половин метър и сериозно затрудняват автомобилите, които са принудени да плават.

[caption id="attachment_423081" align="alignright" width="300"]Воден ад заля улици и мазета в столицата Воден ад заля улици и мазета в столицата[/caption]

Припомняме, че за днешния ден от НИМХ към БАН обявиха жълт код заради силния вятър. От Столична община призоваха софиянци да приберат предметите, които не са добре закрепени от терасите и прозорците си. Мнозина имат навика да поставят необезопасени саксии на прозорците и парапетите на терасите си, които представляват сериозна заплаха за живота на преминаващите отдолу хора. От Столична община отправиха призив към собствениците на търговски обекти и изпълнителите на строителни обекти да обезопасят местата допълнително.

Екипи на общината, както и на районните администрации следят внимателно нивото на всички язовири на територията на София. Всички речни корита, критични участъци и ниските части на София, които се превърнаха в жертва на застигналия ги воден ад, също са под наблюдение. Автобусите на Градския транспорт се движат по всички маршрути в столицата с обичайните закъснения за това време от деня. Екипи на дирекция „Сигурност” отводниха шахти на улица „Цветна градина" и булевардите „П. Ю Тодоров" и „България", пише vsekiden.com.

Очевидно астрономическата есен тази година, която настъпи в 05:29 ч. днес, ще бъде запомнена със застигналия ни воден ад. По-рано днес пък водещи метеоролози от НИМХ към БАН алармираха, че ни очаква зимен апокалипсис. Температурите ще паднат до стойности, каквито не са регистрирани на територията на страната от 100 години насам, а снегът ще натрупа двуметрови преспи. Най-сериозни снеговалежи се очакват в края на декември и в края на януари. Очакванията са зимата да отхлаби примката едва през февруари.