Вежди Рашидов продължава с нападките към шефа на БНБВежди Рашидов поиска от Иван Искров да обяви публично месечните си приходи

Вежди Рашидов продължава с нападките към Иван Искров. Скулпторът за пореден път се обърна към шефа на БНБ с искане последният да обяви публично по колко пари прибира на месец като възнаграждение за заемания от него пост. "Ако е истински мъж, нека обяви заплатата си, както правят всички министри", изригна бившият министър на културата и настоящ кандидат-депутат от листата на ГЕРБ.

[caption id="attachment_422997" align="alignright" width="300"]Вежди Рашидов лобирал за Пламен Искров пред Бойко Борисов Вежди Рашидов лобирал за Пламен Искров пред Бойко Борисов[/caption]

Вежди Рашидов отново изтъкна, че е убеден, че Искров всячески се опитва да прехвърли отговорността за случващото се в КТБ върху правителството. И го призова, щом не се чувства готов да поеме отговорността си, да се откаже от най-скъпоплатения чиновнически пост в страната. Скулпторът поиска от шефа на БНБ още да разкрие в кои банки държи парите си - дали български или чужди.

Бившият културен министър не скри и разочарованието си от факта, че неговите пари и авоари са били извадени на показ, а тези на шефа на народната ни банка - не. "Това е унизително", категоричен е Вежди Рашидов пред Агенция ПИК. Той не скри още, че Иван Искров е бил един от най-близките му приятели. Скулпторът дори е лобирал за него пред Бойко Борисов, за да изтъкне качествата му. Всичко това обаче е в миналото.

"Той няма с какво да ме заплашва", гневи се екс министърът по повод заканите на управителя на БНБ да го даде на съд заради клеветнически твърдения. Тъй като самият той има защо да се притеснява от родното правосъдие. Скулпторът обяви, че Искров е нарушил цели две точки от Коституцията, касаещи банковата система в България - точки 22 и 23. Което е довело и до незавидното й положение в момента, както и до проблемите в КТБ.